Pumpamismajandusest

Kuna S on ainult rinnapiima peal, siis juba raseduse ajal uurisin erinevaid pumbavariante, et mis oleks parim. Paratamatult tekib mul käike ilma titata ja samuti ka ennetavalt sai pump ostetud, kui piimapais peaks tekkima (mida õnneks ei tekkinud). T ajal kasutasin ma medela elektrilist kahefaasilist pumpa ja see on tõesti imeline pump, aga seekord otsisin midagi kasutajasõbralikumat (kompaktsem, vaiksem jms).
Algul uurisin neid innovaatilisi vaikseid pumpasid nagu nt Elvie (LINK), aga siis jäin mõtlema, et see on ikka lollilt kallis, sest juba see Medela on megakallis minu arvates. Kui inimene just eksklusiivselt ainult ei pumpa, siis ma ei näe üldse põhjust kulutada selliseid summasid pumba peale. Mina pumpan üldiselt nii tihti, kui vaja. Kas siis, kui S-l tulnud pikem söögipaus ja rinnad pakitsevad või siis kui tean, et mul on vaja kuhugi minna. Kolm söögikorda võiks sügavkülmas alati olemas olla (siis mul endal rahulik olla :D). Aga mis pumba ma siis seekord ostsin ja kuidas see toimib?

Vaadates youtube-i videosid, kuidas piimatootlikkust tõsta, avastasin enda jaoks uue pumba nimega haakaa breast pump. UK amazonist ma seda täpset küll ei leidnud, aga välimuse sarnasuse tõttu tellisin sellise (LINK). Esiteks oli see nii odav, et ma ei saanud ostmata jätta. Mõtlesin, et kui see reaalselt on hea ka, siis on ju super ja kui ei ole, siis pole rahast kahju ka.

Loogiliselt mõeldes peab see pump hea olema. See pole tavaline manuaalne pump, et pead käsitsi midagi koguaeg tegema vaid lihtsalt vajutad selle anuma kokku, asetad rinnale et tekiks vaakum ja ongi kõik. See anum on ise silikoonist ehk siis väga pehme ja lihtne puhastada (suur pluss teiste pumpadega võrreldes). Ja mis peamine, pumpamisega läheb kõvasti vähem aega. Mul ei ole medelaga hetkelist võrdlust ja ma ei mäleta kaua ma sellega pumpasin, aga hetkel saan ma selle anumaga viie minutiga 80ml kätte. Point on selles, et piim tuleb ühtlase joana, mitte ei tule pausidega, sest vaakum on ühtlane. Algul läks natuke aega, et asi käppa saada ja alati saab vaakumi tugevust ise muuta sellega, kui tugevalt anuma kokku pigistad enne rinna külge asetamist.

Ma olen ausalt nii rahul selle tootega, et see lihtsalt vääris eraldi postitust. See on väike, lihtne ükskõik kuhu kaasa võtta. Mina üldiselt pumpan samal ajal, kui teise rinnaga annan lapsele süüa, nii tuleb piim kõige kiiremini. Seda on selle pumbaga väga lihtne teha, kuna ma ei pea seda kinni hoidma ega midagi. Pole mingeid nuppe vaja vajutada ja midagi üldse pole vaja teha 😀 Lihtsalt panen rinnale ja pärast võtan ära ning valan piima säilituskotti ja pistan külmkappi. Ühesõnaga, täiega soovitan seda, kui keegi on pumbaotsingutel!6 Replies to “Pumpamismajandusest”

  1. Hei
    Millisest pudelist Sa lapsele piima annad, kui oled välja pumbanud? 🙂
    Ja tänud selle postituse eest. Endal ees ootamas tarkusehammaste välja tõmbamine ning vaja ka pump soetada. Sellise hinnaga hea asi saada on ikka superlux 🙃

    1. Ma kasutan tommee tippee pudelit, neil ka need, mis imemisvõtet ei tohiks rikkuda ja lapsele ei tilgu niisama piim suhu vaid ta peab imema. Medela calma pudel on ka super, aga minu tütar kahjuks ei võta seda pudelit 🙁 pojaga alustasin sellest. Aga tommee omad ka super ja jällegi parema hinnaga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga