Aidake koduperenaist valiku tegemises!

Kuna tänase seisuga olen ma teinud ära kaks eksamit, kaks arvestust ja ainult kolm ainet on veel minna, mõtlesin, et võtan üheks õhtuks õppimisest puhkust ja räägin millestki palju olulisemast hoopis blogis :D. Ok, niivõrd kuivõrd olulisest…Nimelt on meil kodus üks häda kodumasinatega veel. See oli mitu-mitu kuud juba tagasi, kui ma kodus tolmu imesin ja tolmuimeja mind MEGAnärvi ajas 😀 See klapp, mida peab vajutama, kui vaiba pealt imeda tahad, ei läinud alla ja ma lihtsalt jalaga täiega surusin seda, lõpuks nii, et see otsik läks lihtsalt katki. See küll töötab endiselt, aga tõmbab nüüd KOGUAEG niimoodi põranda külge kinni nagu ta selle vaibafunktsiooniga teeks. Ühesõnaga – kui mina veel olen selle enamvähem üle elanud, siis Indrekut, kes on maailma kõige rahulikum inimene, ajab see veel rohkem endast välja, et mul lausa kahju temast, kui ta vahepeal peab ise tolmu imema :D.

Tolmuimeja ise oli muidu jumala hea, ma otsin mingi lingi ka sellele – ostsin tolle kui Präänikut ootasin, ehk siis pole isegi nii vana ju.. Ostsin just selle seepärast, et sel hetkel nendest, mis ma euronicsis nägin, tundus ta hea, kuna olevat vaikne ja mingi allergy filter olevat kah peal 😀

https://www.shoppa.ee/p/bosch-tolmuimeja-bosch-prosilence-700-w-valge/4902190 Siin lingil saadaval näiteks, kui kedagi huvitab. Pole mingi reklaam, lihtsalt kasutasingi seda ja nüüd on ta katki, aga mitte kellegi teise süül kui minu enda 😀

Igatahes, on meil nüüd päevakavas uus tolmuimeja osta, sest see uus otsik maksab 50€(!!!!) ja noh arvestades, et tolmukotte peab ka koguaeg ostma, siis mõistlikum on lihtsalt see isend välja vahetada – kindel plaan on osta varstolmuimeja.

Jah, ma tean, et enamus varstolmuimejaid on täiesti mõttetud käkid – pole neil võimsust ega akut, aga ma olen vaatanud ainult neid Dysoni omi nüüd ja mõtlen, et võiks raha selleks kõrvale panna küll. Suur väljaminek, aga ma olen lihtsalt nii palju häid sõnu nende kohta kuulnud, Dysoni enda tehnoloogia on teadaolevalt imeline ja poes proovides tundus seda jubehea manööverdada. Nüüd aga nägin ühte blogipostitust, kus kiideti vot sellist isendit :

Ja krt nüüd ma mõtlen, et äkki selline oleks vägevam? Sellel on isegi tulukesed ees, et voodi alla näha ja saab ka mopina kasutada.. Hmmm, aga Dyson tundub kuidagi usaldusväärsem 😀 Praegu on Dysoni eelviimane mudel päris okei hinnaga ka saadaval, kuigi jah hingehind on ikkagi.. Lihtsalt loodaksin selle peale, et uuesti ära ei lõhuks 😀

https://www.euronics.ee/t/85921/kodumasinad/akutolmuimeja-dyson-v8-absolute/vbabsolute

Mida peaks vaatama varstolmuimeja juures veel? Mind see ei kõiguta, et akut pole palju – ega ma tundide viisi tolmu ei kavatsegi imeda. Ma lihtsalt ei viiiiitsi iga kord seda suurt tolmukat välja tõsta, pistikusse panna ja pärast kokku tagasi, noh, laiskus 😀 Millise te valiksite? Ma kardan, et ma pärast seda mopi funktsiooni isegi ei kasutaks, vana hea kummiharja ja mikrokiudlapi kombo on ikka jubehea tegelikult põrandate pesemiseks…

Sai veits koduperenaise juttu nüüd siia jälle 😀 Aga see on mul peas nii pikalt juba keerlenud, et ma pidin! Ootan soovitusi 🙂


15 Replies to “Aidake koduperenaist valiku tegemises!”

 1. Teen su valiku veel keerulisemaka ja ütlen, et ma valiks hoopis robottolmuimeja kus ka pesufunktsioon… olen ise neid niiiii palju viimasel ajal vaadanud ja täiesti kindlasti varsti selline ma omas kodus 😝

  1. Tead mul seda vaimustust üldse pole 😀 vanemate juures meil oli see robot ja lõpuks lihtsalt ei leidnud kasutust enam 😀 ma pigem tahaks et ise vastavalt vajadusele saan teatud kohtades puhtaks teha ja kasutada ka käsitolmuimejana, et mööblilt tolm imeda 🙂

   1. Robottolmuimejaid on tänapäeval ka selliseid, mida juhid äppis ja saad valida, kas tahad mõnda kindlat kohta puhastada või teeb ise kogu maja. Kõigepealt kaardistab laseriga ruumi ning siis hakkab loogiliselt mööda tuba liikuma (mitte suvaliselt nagu tavalised robottolmuimejad). Lisaks saad äppis kogu aeg jälgida, kaua aega on läinud, mida teinud on ja mis veel teha 🙂
    Meie oleme väga rahul, maksis ca 400 eur.

    1. Jaa, aga siis peaks ikkagi diivani jms jaoks olema käsitolmuimeja ka, ja kui juba robot nii kallis siis mõttetu mu jaoks, mul lihtsam ise teha ja see varrekas tundub sellepärast hea variant 🙂

 2. Dyson ja miele on endiselt parimad nö imejad😃 ma ausalt öeldes ei tuleks selle pealegi ,et osta tolmuimeja philipsi televiisori keskusest😕 mitte sõna otseses mõttes muidugi…lihtsalt iga firma on millegile spetsialiseerunud.

 3. Mina just Philipsit ei soovitaks… käisime ka elukaaslasega mitu kuud poodides ja valisime pikalt, lõpuks jäi valik Dyson, Miele ja Electrolux vahele. Philipsi oma kohta öeldi mitmes Euronicsis kusjuures, et on tagasi toodud, kuna pidavat väga kiiresti lagunema ja katki minema. Samas Dyson on ikka jube kallis, mõtlesime et veel nii palju ei raatsi panna tolmuimeja alla. Ostsime lõpuks selle: https://www.euronics.ee/t/86384/kodumasinad/tolmuimeja-electrolux-ergorapido-2in1/eer77mbm ja see on tõesti super! Hind on väga okei, hõlpsasti puhastatav (vee all kõik filtrid jms kiiresti puhtaks ja tagasi sisse), akut jätkub kenasti, näeb korteris kaunis välja, lisaks on sellel ka väike tolmuimeja, millega saab nt autot v muid kitsamaid kohti teha. Meil on ka Electroluxi nö kaasa lohisev ka aga sellega nii tüütu korteris manööverdada, et andsime hoopis vanematele selle 😀
  Lisaks on sellel Electroluxi varstolmuimejal nii palju erinevaid värvivariante, meie lõpuks valisime kuldse. Näeb ausaltöeldes välja nagu sisustuselement ja hullult mugav haarata kui miskit maha kukub 😀 arvestades veel seda, et meil on kodus tšintšiljad, kes ajavad väga palju prahti ja karva, on see super abiline ikka!

  Jõudu valikul!

  1. Ooo sellel on ka tulukesed ees! See tundub megahea funktsioon. Ma pean seda poodi vaatama minema 😀 aitäh soovituse eest!! Normaalsem hind ka vähe 😀

  2. Minul ka see ergorapido juba üle aasta olnud, aku peab endiselt sama hästi vastu ja imeb väga hästi, nii et kiidan!

  3. Mina ei soovitaks seda electroluxi. Alguses on tõesti super aga üsna kiiresti väsib ikka ära ja lõpuks jäädki vaipa nühkima, et väike pudi sealt kätte saada 😃 paljudel tuttavatel sellega sama jama, lõpuks jääb ikkagi nurka seisma.

 4. Ma just ükspäev siin lugesin evarstolmuimejate kohta kuna me ise tahame ka osta uut tolmuimejat ja philipsit üldse ei soovitatud. Dyson ja miele pidid head olema. Ise vaatame kärcherit aga ei ole veel otsustanud kas varrega või mitte, tahamegi proovida kõigepealt kumb parem on.

 5. Soetasime ise kuskil kuu tagasi endale Dyson V8 Absolute, ja tôesti kallis ta on, aga väga hea abimees. Paned ta seinapeale endale kuskile, kus sul hea ja mugav seda vôtta ja manööverdab tôesti väga hâsti ja puhastab ka vâga hâsti. Kui juba sellist hinnaklassi vaatate, siis Dyson pigem. Vaata ka kindlasti hinnavaatlus.ee lehelt, me saime enda oma 399€ga ja lisaotsikuid ei ole vaja, seal oli kôik olemas.

 6. Issand ja ma olen (vist?!) ainuke, kellele dyson ei meeldinud. 😀 jõle mugav oli seina pealt vôtta aga siiski pidin ikkagi 100x ühte nurka hõõruma ja see prügianum sai ka liiga kiiresti täis. 4-toalise korteri puhul pidin ikka 2-3 korda tühjendama, mis oli suuuper tüütu. Lihtsam on ikkagi see kobakas koti ja toruga välja võtta kui kiiresti korralikult puhtaks tahan saada. 😀😀 Kellele mida, nii palju nagu on inimesi, on ka arvamusi 🤔😀

  1. Oii see tihti tühjendamine tundub küll tüütu, meil ka 4-toaline.. krt oleks rikas, ostaks igaks juhtumiks erineva tolmuimeja 😂

 7. Mul on see dyson v8 ja rohkem rahul ei saakski olla. Mina küll pole pidanud ühe koristamise jooksul seda topsi tühjendama. Koristan korteri ära (3 tuba) ja siis tühjendan selle anuma otse prügikasti, palju mugavam kui mingite tolmukottidega jändamine..

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga